RENOVERING OG OMBYGNING
Som hovedregel skal alt ombygningsarbejde udføres i henhold Bygningsreglementets krav tillige med reglerne for Ejerforeningen Præstehaven, som fremgår af Informationsmappen – bemærk især afsnittet om vådrumsgulve i etagebyggeri.
I forbindelse med ombygning eller renovering af badeværelse, toiletter eller køkken stiller ejerforeningen følgende krav:
VEDLIGEHOLDELSE AF BYGNINGER
Vedligeholdelsen kan opdeles i 2 områder:
A) Det som ejerforeningen varetager.
B) Det som den enkelte ejer varetager.
ad A) Ejerforeningen har udarbejdet en vedligeholdelsesplan for samtlige blokke.
Ejerforeningen sørger for vedligeholdelse og fornyelse af lejlighedens forsyningsledninger og fællesinstallationer uden for de enkelte lejligheder ind til disses individuelle forgreninger i de enkelte lejligheder.
ad B) Den indvendige vedligeholdelse påhviler ejeren. Det bemærkes, at indvendig vedligeholdelse ikke alene omfatter tapetsering, maling og hvidtning, men også vedligeholdelse og fornyelse af gulve, døre og alt lejlighedens udstyr, herunder el-ledninger, el-kontakter, radiatorer med ventiler, vandledninger, vandhaner, sanitetsinstallationer. Kort sagt alt, hvad der er installeret inden for lejlighedens vægge, bortset fra fælles antenneanlæg, som alene må repareres og forandres ved bestyrelsens foranstaltning. Det fælles antenneanlæg ejes af YouSee.
HUSK ALTAN-GULVET
Udover ovennævnte er det vigtigt, at altangulvet vedligeholdes, hvilket vil sige males.
Til dette anvendes en to-komponent vandbaseret epoxymaling.
Du skal bruge følgende produkt: Vespox EW-V, farvekode: RAL 7041, trafikgrå.
Produktet kan blandt andet købes hos Vesla Gulve i Videbæk. Et 12-kg-sæt rækker til de store altaner. Til en af de små altaner kan du nøjes med et lille sæt.
Er der huller i gulvet, hvor der er antydning af rust, er det vigtigt, at disse huller rengøres og rustbeskyttes før maling. Det samme gælder altanloftet. Reparationer SKAL udføres af en fagmand.
En del beboere har lagt et trægulv eller et tæppe på altanen. Også for disse gælder det, at gulvet skal vedligeholdes.
BELÆGNING PÅ ALTANGULV
PÅLÆGNING AF TRÆFLISER ELLER TÆPPER:
Før arbejdet påbegyndes, kontaktes bestyrelsen for godkendelse.
Altangulvet inspiceres af viceværten for aftale om evt. reparation og vedligeholdelse
Før træfliserne lægges på skal altangulvet behandles. Du skal bruge følgende produkt: Vespox EW-V, farvekode: RAL 7041, trafikgrå (læs ovenfor).
Er der huller i gulvet, hvor der er antydning af rust, er det vigtigt, at disse huller rengøres og rustbeskyttes før maling. Det samme gælder altanloftet. Reparationer SKAL udføres af en fagmand.
Efter endt reparation/forberedelse SKAL altangulvet påny inspiceres af viceværten for godkendelse.
PÅLÆGNING AF KERAMISKE FLISER:
Før arbejdet påbegyndes, kontaktes bestyrelsen for godkendelse.
Altangulvet inspiceres af viceværten for aftale om evt. reparation og vedligeholdelse
Forud for pålægning af fliserne skal der nedlægges en membran. Keramiske fliser skal limes på med godkendt fliselim til udendørs brug. Arbejdet SKAL udføres af fagfolk, som fremsender dokumentation for det udførte arbejde; denne dokumentation afleveres i kopi til administrator.
For beboere, der har lagt fliser, er det yderst vigtigt, at man sørger for, at alle fuger er helt intakte, så der ikke siver vand ned. Fliserne skal være faste med underlaget. Er fliserne løse, skal dette straks repareres. Er man i tvivl, kontakt bestyrelsen. På altanerne må ikke udstøbes beton eller betonslidlag.
Efter endt reparation/forberedelse, og før fliserne pålægges, SKAL altangulvet på ny inspiceres af viceværten for godkendelse.
ØVRIGE VEDLIGEHOLDESESOPGAVER:
Stikkontakten på altanen bør efterses en gang imellem, da der i flere tilfælde er konstateret rustangreb på metaldelene i kontakten. Dette kan forårsage gnistdannelse og overophedning af stikkontakten. I værste fald kan det forårsage brand.
Bestyrelsen opfordrer alle til jævnligt at efterse vaske- og opvaskemaskiners tilslutning til vandledningen, således at eventuelle vandskader i egen eller andres lejligheder undgås.
Bestyrelsen gør endvidere opmærksom på, at utætte vandhaner eller cisterner ofte medfører et stort – og for fællesskabet fordyrende – merforbrug af vand, ligesom defekte vandhaner kan være til lydmæssig gene. Det er derfor enhver ejers/lejers pligt, at defekter straks repareres efter at en utæthed er konstateret.
Vedrørende ventiler/pakdåser i radiatorerne anbefales det at udskifte disse hvert 10. år. Forsikringsmæssigt er der ikke dækning for langsomt udsivende vand, som næsten altid vil være resultatet af en utæt ventil.